Aktualności

IV Forum Sektora Wołowiny

Wybitni eksperci, najważniejsze tematy branżowe oraz możliwość nawiązania cennych kontaktów biznesowych - IV Forum Sektora Wołowiny już  30-go listopada oraz 1-go grudnia!

Polski

Misja Wysokiego Szczebla Komisarza Hogana do Arabii Saudyjskiej oraz Iranu

Prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego,Pan Jerzy Wierzbicki, uczestniczył w Misji Wysokiego Szczebla Komisarza Hogana w Arabii Saudyjskiej oraz Iranie.
Celem misji była promocja europejskich produktów rolno-spożywczych oraz zapewnienie im większego dostępu do rynków Arabii Saudyjskiej i Iranu, dlatego tak ważna jest obecność przedstawiciela polskiego sektora wołowiny.

Polski

Protest w obronie interesów producentów żywca wołowego

W czwartek 12.10.2017 roku o godzinie 11:00 rozpocznie się protest przedstawicieli organizacji producentów sektora wołowiny przed Przedstawicielstwem Komisji Europejskiej w Polsce przy ulicy Jasnej 14/16a w Warszawie,  podczas którego przedstawicielom KE zostanie przekazane stanowisko Rady Sektora Wołowiny.

Polski

IV spotkanie z producentami u producentów QMP już 26 września

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego rusza z serią spotkań szkoleniowych dla producentów bydła mięsnego. Spotkania odbywać się będą w gospodarstwach specjalizujących się w produkcji wysokojakościowego żywca wołowego.
Spotkania szkoleniowe maja być formą wymiany wiedzy pomiędzy ekspertami oraz rolnikami z wieloletnią praktyką w produkcji żywca, a osobami zainteresowanymi optymalizacją opasu, chcącymi uzyskiwać większe dochody ze swojej działalności.

Polski

Spotkania z producentami u producentów

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego rusza z serią spotkań szkoleniowych dla producentów bydła mięsnego. Spotkania odbywać się będą w gospodarstwach specjalizujących się w produkcji wysokojakościowego żywca wołowego.
Spotkania szkoleniowe maja być formą wymiany wiedzy pomiędzy ekspertami oraz rolnikami z wieloletnią praktyką w produkcji żywca, a osobami zainteresowanymi optymalizacją opasu, chcącymi uzyskiwać większe dochody ze swojej działalności.

Polski

Pierwsze szkolenie dla sprzedawców za nami

Członkowie Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego chcąc poszerzać wiedzę sprzedawców na temat wołowiny, jej ekspozycji oraz właściwych technik sprzedaży, zorganizowali szkolenie dla zaangażowanych w tej branży osób. Szkolenie odbyło się w Warszawie w dniach 17-18 lipca na terenie Centrum Szkoleniowo-Konferencyjnego.

Polski

Szkolenie dla sprzedawców „EKSPERT SPRZEDAŻY WOŁOWINY WYSOKIEJ JAKOŚCI QMP”

„EKSPERT SPRZEDAŻY WOŁOWINY WYSOKIEJ JAKOŚCI QMP”

Dlaczego Polacy konsumują rocznie zaledwie 1.2 kilograma wołowiny per capita, gdy w przypadku Francji jest to 28 kilogramów? Na te i inne pytania padać będą odpowiedzi w dniach 17-18 lipca w Warszawie podczas bezpłatnego szkolenia organizowanego przez PZPBM dla sprzedawców stoisk mięsnych, ich kierowników oraz właścicieli delikatesów mięsnych.

Polski

PZPBM na Mazowieckich Dniach Rolnictwa!

W dniach 10-11 czerwca 2017 roku, zapraszamy na Mazowickie Dni Rolnictwa podczas których możecie się z nami spotkać na zrzeszeniowym stoisku. 
Gwarantujemy, że nie zabraknie:

  • ekspertów z którymi możecie skonsultować swoje plany dot. rozwoju Waszych gospodarstw, przedyskutować bieżące problemy
  • dowiedzieć się jak uzyskać 15 zł/ kg WBC
  • zapoznać się z Systemem QMP
  • zobaczyć wybitne bydło opasane w Systemie 
  • skosztować kruchej i soczystej wołowiny QMP

Znajdziecie nas na terenie wystawy zwierząt, tuż obok ringu - niesposób nas nie zauważyć. 

Polski

Kolejny krok w stronę Strategii Sektora Wołowiny

W dniu 6 czerwca 2017roku w siedzibie PZPBM miało miejsce podpisanie przez Radę Sektora Wołowiny umowy z firmą odpowiedzialną za opracowanie Strategii dla Polskiego Sektora Wołowiny.
 

Polski

Nowa kadencja Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Wołowego

W dniu 31.05.2017 roku powołania na nową kadencję członkom Komisji Zarządzających Funduszy Promocji Produktów Rolno-Spożywczych wręczył sekretarz stanu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Pan Jacek Bogucki.
Podkreślono fakt, że marka polskiej żywności staje się coraz bardziej rozpoznawalna i jest to m.in. zasługa działań promocyjnych, w tym realizowanych właśnie z funduszy promocji.
 
Jednym z członków Komisji Zarządzającej Funduszem Promocji Mięsa Wołowego został Prezes Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego- Pan Jerzy Wierzbicki - dotychczasowy przewodniczący danej komisji. 

Polski

Strony