PZPBM zaprasza do wzięcia udziału w konkursie pt. „Producent Bydła Mięsnego Roku 2022”

Uwaga: przyjmowanie zgłoszeń zostaje przedłużone do 20 listopada 2022 r.

Szanowni Państwo!
Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich przystąpiło do organizacji kolejnej edycji Ogólnopolskiego Konkursu PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022.

Patronat honorowy Konkursu PBMR sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Wystąpiliśmy o objęcie patronatem honorowym:
– Dyrektora Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa,
– Prezesa Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa,
– JM Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego,
– Dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej,
– Dyrektora Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.

Patronat Medialny sprawuje wydawnictwo APRA Sp. z o. o. za pośrednictwem dwumiesięcznika „Hoduj z Głową Bydło” oraz multiportalu rolnego „Agropolska”.

Partnerzy Konkursu PBMR:
– Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego,
– Polska Federacja Rolna,
– Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego,
– Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Rzeczypospolitej Polskiej,
– Związek Polskie Mięso.

Terminarz Konkursu PBMR:
– wysyłanie informacji o Konkursie i możliwości zgłaszania kandydatów do tytułu ,,PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022’’ do instytucji typujących – do 14 października 2022 r.,
przyjmowanie zgłoszeń – do 28 października 2022 r., / uwaga: przedłużone do 20 listopada 2022 r.
– wyłonienie finalistów Konkursu na podstawie analizy i oceny nadesłanych materiałów – listopad 2022 r.,
– rozstrzygnięcie Konkursu, opracowanie Wydawnictwa Okolicznościowego – listopad-grudzień 2022 r.,
– ogłoszenie wyników Konkursu podczas IX Forum Sektora Wołowiny – 26 stycznia 2023 r.

Cel Konkursu PBMR:
Wyłonienie najlepszych producentów bydła mięsnego za rok 2022.
– Integrowanie środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego.
– Promowanie dobrych praktyk rolniczych i upowszechnianie wiedzy o opasie bydła i hodowli bydła ras mięsnych.
– Upowszechnianie wiedzy na temat znaczenia chowu i hodowli bydła dla bioróżnorodności i gospodarki narodowej.
– Promowanie rolnictwa zrównoważonego w odniesieniu do bydła.

Zapraszamy do udziału:
formularz rejestracyjny kategoria: Hodowca
formularz rejestracyjny kategoria: Producent odsadków
formularz rejestracyjny kategoria: Producent opasów
Regulamin Konkursu PBMR 2022

Projekt sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego