News
Ekoschematy informacje
Szanowni Rolnicy i Producenci, Ekoschematy to nowy rodzaj płatności bezpośrednich za realizację praktyk korzystnych dla środowiska, klimatu i dobrostanu zwierząt, które wykraczają ponad podstawowe wymogi określone w warunkowości. Materiały...
Laureaci w Konkursie PBMR 2022
Laureaci w Konkursie Producent Bydła Mięsnego Roku 2022: kategoria hodowca – Prezes Zarządu Jarosław Bereźnicki, Ośrodek Hodowli Zarodowej Przerzeczyn Zdrój Sp. z o.o. kategoria producent bydła opasowego – Prezes Zarządu Małgorzata...
STANOWISKO RADY SEKTORA WOŁOWINY W SPRAWIE WYELIMINOWANIA NIEZGODNYCH Z PRAWEM PRAKTYK W ZAKRESIE DOBROSTANU BYDŁA W UBOJNIACH
Szanowni Państwo, Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego, przedstawia stanowisko Rady Sektora Wołowiny w sprawie publikacji na stronie onet.pl „ Droga na rzeź” Janusza Schwertnera: STANOWISKO RADY SEKTORA WOŁOWINY
[Bovine] Konferencja podsumowująca – 1 grudnia 2022 r. godz. 09.30 – 12.30 (online)
Konferencja podsumowująca 1 grudnia 2022 r. godz. 09.30 – 12.30 (online) Solutions for Sustainable Beef Farming - Evidence from Research & Practice across Europe Mamy przyjemność zaprosić Państwa, jako ważny podmiot w łańcuchu wartości, do...
Konkurs PBMR 2022 zaproszenie do wzięcia udziału
PZPBM zaprasza do wzięcia udziału w konkursie pt. "Producent Bydła Mięsnego Roku 2022" Uwaga: przyjmowanie zgłoszeń zostaje przedłużone do 20 listopada 2022 r. Szanowni Państwo! Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją...
II edycja Konkursu “Moje własne innowacje” – zapraszamy do udziału! Wygraj nawet 9 000 zł!
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w drugiej edycji ogólnopolskiego konkursu „Moje własne innowacje”, organizowanym przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Warszawie, w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na...
VIII MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI I NAPOJÓW
VIII MIĘDZYNARODOWE TARGI ŻYWNOŚCI I NAPOJÓW 05 – 07 kwietnia 2022 EXPO XXI Warszawa Targi WorldFood Poland to najważniejsze targi w Polsce poświęcone sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Oferują możliwość...
Spotkanie online VII Międzynarodowe Forum Wołowiny: „Wołowina przyjazna dla klimatu, ceniona przez konsumentów”.
Zapraszamy na spotkanie online VII Międzynarodowe Forum Wołowiny: „Wołowina przyjazna dla klimatu, ceniona przez konsumentów”. Link do filmów na YouTube na kanale PZPBM: Czas: 10 mar 2022 13:00 https://youtu.be/vWzBcO-P3Js Czas: 11 mar 2022...
7 Forum Sektora Wołowiny 10-11 marca 2022 r.
Szanowni Państwo! Mamy zaszczyt poinformować, że w dniach 10-11 marca 2022 r. w Warszawie, odbędzie się Siódme Forum Sektora Wołowiny. Szczegółowe informację oraz link do rejestracji udziału w spotkaniu znajduje się poniżej: Siódme Forum Sektora...
Nowe Wydanie Standardów QMP wersja VI
Szanowni Państwo, Zapraszamy do zapoznania się z nową wersją Standardów QMP wydanie VI, które zacznie obowiązywać od 01.02.2023 roku. Poniżej link do dokumentacji: Standardy QMP wydanie VI Wymagania dla Systemu QMP Załącznik nr 1 Załącznik nr 2...